Sık Sorulan Sorular
Diş Beyazlatma Nedir?
Dişlerimiz de tüm vücudumuz gibi canlı hücrelerden oluşmaktadır ve zaman içerisinde sigara, alkol, şarap, kahve ve çay tüketiminden dolayı ve düzenli bakımının ve fırçalanmasının yapılmamasından dolayı beyazlıklarını, ışıltılarını kaybederler. Beyazlığını kaybeden dişler için bleaching yani Diş Beyazlatma yöntemi uygulanmaktadır.
Diş Beyazlatması Nasıl Uygulanır?
İki çeşit tedavi yöntemi vardır.
- Office Bleaching,
- Home Bleaching
Diş Hekiminizin tavsiyesi üzerine yukarıdaki işlemlerden birisi uygulanacaktır.
Office Bleaching: Diş etleri kapatılır ve izole edilir. Diş etleri üzerine gelmeyecek şekilde beyazlatma işlemi yani Bleaching işlemi yapılacak dişler üzerine beyazlatma özelliğine sahip bir jel uygulanır. Beyazlatma jelini aktifleştirmek için, lazer ya da led ışık kullanılmaktadır. Hastanın diş tonuna göre ışık kaynağı kullanılır ve diş tonu diş hekiminin hasta için belirlediği en uygun renk tonuna getirilmesi hedeflenmektedir.
Home Bleaching: Diş hekimi hasta için diş ölçülerini alarak özel bir şeffaf plak hazırlar. Bu hazırlana plak hastanın dişlerine beyazlatıcı maddenin uygulanmasını ve diş etlerini izole ederek beyazlatıcı maddeden korunmasını sağlar. Bu yönteme ise Home Bleaching adı verilmektedir.
İmplantlar çene kemiğine operasyon le yerleştirilen titanyum silindirlerdir. Ağızda eksik olan dişlerin yerine yerleştirilen titanyum ya da titanyum bileşiklerinden oluşturulan yapay diş kökleridir. Yeni çekilen dişlerde eğer enfeksiyon ya da aksi bir durum yoksa hemen implant kolay bir şekilde yerleştitrilebilir.
İmplant uygulaması neticeside, implant üzerinde kullanılabilir dişler yaparak, ağız içinde diş sayısını korumak hedeflenmektedir.
İmplant tedavisi ile çok kolay ve ağrısız bir şekilde hasta yeni dişine kavuşmaktadır. İlk önce implant yapılacak olan bölgenin kemik dokusunun yeterli olup olmadığına bakılır. İmplant uygulanacak bölgede kemik yetersiz ise ilk önce kemik dokusu istenilen seviye getirilir ve daha sonra implant tedavisi uygulanır.
İmplant uygulamasına başlamadan önce implant uygulanacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. İmplantın yerleştirileceği kemik dokusunda bir yuva oluşturulur ve yuva içerisine implant yerleştirilir. Daha sonra da uygulama yapılan bölgenin iyileşme dönemi bittikten sonra orası için tasarlanan diş protezi yapılarak uygulama tamamlanmış olur.
Kanal Tedavisi Sırasında Yapılacak işlemler
- Diş Muayenesi: Diş hekiminiz ağrıyan dişinizi muayene eder ve dişinizin kanal tedavisi mi dolgu mu ya da çekim mi olacağı hakkında bilgi sahibi olur. Genel olarak dişin durumunu inceler
- Diş Röntgeni: Diş hekiminiz dişinize kanal tedavisi uygulaması yapılacağını öngörüyorsa önce dişinizin röntgenini çekip inceleyecektir. Dişin detaylı durumu, çürüğün nerede olduğu ve kanal tedavisinin yapılıp yapılamayacağı hakkındaki teşhisini koyabilecektir.
- Lokal Anestezi: Dişinizin uyuşması için ağız içine iğne ile lokal anestezi yapılmaktadır. Kanal tedavisi ağrılı bir tedavi yöntemi değildir. Anestezi yapıldığı için hasta acısız ve ağrısız kanal tedavisi yaptırabilmektedir.
- 4-Pulpa Çıkarılması (Pulpektomi): Hasar görmüş ya da ölü pulpanın çıkarılması işlemidir.
- Doldurma İşlemi: Ölü ya da hastalıklı pulpa dokusu çıkarıldıktan sonra diş yapısına göre şekillendirilerek perka maddesiyle kapatılır ve doldurulur.